Welke organisaties gebruiken onze rooster app?

Inzetrooster wordt op allerlei manieren gebruikt voor vrijwilligers. Onze klanten komen uit diverse branches. Laat je inspireren, wellicht is het ook iets voor jouw organisatie

Sportverenigingen en sportclubs

Bij veel sportverenigingen worden de leden ingeschakeld voor diensten om zodoende de contributie laag te houden. Met Inzetrooster kunnen leden zichzelf inschrijven voor een dienst die hen zelf goed uitkomt. Hierdoor is er minder verzuim (no-show). Tegelijkertijd vermindert Inzetrooster de administrative last van de kantinecommissaris.

Lees meer over Sportvereniging met bardiensten »

Musea en art galleries

In musea en galleries moeten de vrijwilligers een verscheidenheid aan rollen te vervullen, maar het beheer van het rooster kan een tijdrovende taak zijn. Met Inzetrooster, kunnen vrijwilligers zich aanmelden voor de diensten die bij hen passen. Je kunt zelfs notities bijhouden over hun vaardigheden en interesses om uw team beter te beheren.

Lees meer over Musea en vrijwilligers inzet »

Bibliotheek met vrijwilligers.

Bibliotheken

Gemeenten hebben de afgelopen jaren stevig bezuinigd op bibliotheken. Maar gelukkig voeren steeds meer vrijwilligers diverse werkzaamheden uit. Een belangrijke taak is het uitbreiden van de dienstverlening zoals de bezorging van materialen aan huis of het helpen met taallessen. Daarnaast worden vrijwilligers ook regelmatig ingezet als gastheer of gastvrouw en ondersteunen ze regelmatig bij de uitvoering van verschillende publieks- en promotieactiviteiten in de bibliotheek. Behoud de kwaliteit van bibliotheken en de culturele sector met de inzet van vrijwilligers en gebruik Inzetrooster. Zo roosteren vrijwilligers zelf gemakkelijk een dienst die bij hen past.

Lees meer over Bibliotheken met vrijwilligers »

Manege en de ruitersport

Veel paardensporters brengen veel tijd door op maneges en willen graag hun steentje bijdragen. Extra hulp is natuurlijk altijd nodig en vrijwilligers spelen vaak een grote rol in de dagelijkse verzorging van de paarden. Denk hierbij aan verzorging, poetsen, opzadelen, etc. Via Inzetrooster kunnen de vrijwilligers zich inschrijven voor deze diensten. De vrijwilligers kunnen zelf via het rooster kiezen wanneer en hoevaak ze een dienst willen doen.

Lees meer over Vrijwilligers inzetten bij de ruitersport ».

Scholen en klaarovers.

Scholen en kinderdagverblijven

Op veel basisscholen blijven kinderen tussen de middag over. De leerkrachten gaan met lunchpauze terwijl overblijfouders, opa’s of oma’s op het speelplein een oogje in het zeil te houden. Dit vraagt om een nauwkeurige planning en een goed sluitend vrijwilligersrooster aansluitend op het schoolrooster. Ook pleinwachten, voorleesouders en klaarovers kunnen eenvoudig op een door hunzelf gewenste tijd of dagdeel een dienst inplannen.

Lees meer over Scholen met overblijfouders ».

Buurtpreventie en surveilleren

In steeds meer buurten wordt door vrijwilligers gesurveilleerd. Houd met Inzetrooster overzicht van wie wanneer een surveillance doet. Vrijwilligers kiezen zelf een dienst die hen goed uitkomt. Je kunt ook zien wie er al ingeschreven zijn en desgewenst een partner kiezen om mee te surveilleren. En indien er onraad is geweest, kun je ook achteraf zien wie wanneer heeft gesurveilleerd.

Lees meer over Buurtpreventie en surveilleren ».

Inzetrooster is een aanvulling op Whatsapp buurtpreventie (Wabp).

Toezicht in de speeltuin.

Speeltuin en zwembaden

Vrijwilligers zijn vaak nodig om extra ondersteuning te bieden tijdens het spelen, of dat nu op de speelplaats of in het zwembad is. Met Inzetrooster kan je de diensten over de dag vastleggen waaraan de vrijwillgirs zich kunnen committeren. Dit maakt het gemakkelijker om vooruit te plannen en te zien wie wanneer toezicht houdt. Het systeem stuurt ook automatische herinneringen om ervoor te zorgen dat de diensten niet worden vergeten of over het hoofd worden gezien.

Hulp in een dierenasiel.

Dierenasielen

Misschien wel de leukste vrijwilligersdienst! Helpen in het dierenasiel. Maar je hebt bijvoorbeeld vrijwilligers die alleen van honden of alleen van poezen houden. Dan is het handig om de vrijwilligers in te delen in groepen. Als je bijvoorbeeld extra hulp nodig hebt op de poezenafdeling dan kun je als beheerder een uitnodiging tot inschrijven sturen naar allleen de groep poezenliefhebbers.

Mantelzorg voor de familie.

Mantelzorg en begeleid wonen

Indien een familielid verzorging nodig heeft, kan Inzetrooster ook worden gebruikt om de taken binnen een familie te verdelen. De zorg (tijds-blokken) die nodig is wordt in het rooster gezet. De gezinsleden loggen in en kiezen een tijdblok waarop ze zorg kunnen verlenen. Zo weet iedereen in de familie in één oogopslag van elkaar wanneer de mantelzorg geregeld is

Organisatie aanmelden

Je kunt inzetrooster een jaar lang gratis proberen.

Probeer nu

Infographic

Het wordt direct duidelijk hoe Inzetrooster gebruikt kan worden.

Download PDF