<span class="translation_missing" title="translation missing: nl.volunteers_roster">Volunteers Roster</span>

Voorbeelden van organisaties die onze roosterapp gebruiken

Inzetrooster wordt op vele manieren gebruikt. Er komen telkens weer nieuwe ideeën naar voren. Laat je inspireren en wellicht is het ook wat voor jouw organisatie.

Sportclub met bardiensten

Bij veel sportclubs worden de leden ingeschakeld voor diensten om zodoende de contributie laag te houden. Met Inzetrooster kunnen leden zichzelf inschrijven voor een dienst die hen zelf goed uitkomt. Hierdoor is er minder verzuim (no-show). Tegelijkertijd vermindert Inzetrooster de administrative last van de kantinecommissaris.

Lees meer over Sportclub met bardiensten ».

Suppoost of zaalwacht in musea

Ook in een museum wordt veel met vrijwilligers gewerkt. Met Inzetrooster voorkom je onnodige verwarring over de bezetting van diensten en taken. De vrijwilliger kiest zelf een dagdeel of een taak cq dienst. Je kunt tevens persoonlijke notities bijhouden over bijvoorbeeld motivatie of andere aandachtspunten.

Lees meer over Musea en vrijwilligers inzet ».

Bibliotheek met vrijwilligers.

Bibliotheek met vrijwilligers

Gemeenten hebben de afgelopen jaren stevig bezuinigd op bibliotheken. Maar gelukkig voeren steeds meer vrijwilligers diverse werkzaamheden uit. Een belangrijke taak is het uitbreiden van de dienstverlening zoals de bezorging van materialen aan huis of het helpen met taallessen. Daarnaast worden vrijwilligers ook regelmatig ingezet als gastheer of gastvrouw en ondersteunen ze regelmatig bij de uitvoering van verschillende publieks- en promotieactiviteiten in de bibliotheek. Behoud de kwaliteit van bibliotheken en de culturele sector met de inzet van vrijwilligers en gebruik Inzetrooster. Zo roosteren vrijwilligers zelf gemakkelijk een dienst die bij hen past.

Lees meer over Bibliotheek met vrijwilligers ».

Manege en de ruitersport

Veel ruitersporters zijn actief in de manege en willen ook hun steentje bijdragen. Je kan de vrijwilligers bijvoorbeeld inzetten bij parcourshulp, jurylid, ringmeesters voor bij een evenement. Maar ook voor het poetsen, op- en afzadelen, schoonmaken van de stallen en andere faciliteiten. De vrijwilligers kunnen zelf via het rooster kiezen wanneer en hoevaak ze een dienst willen doen.

Lees meer over Vrijwilligers bij de manege ».

Scholen en klaarovers.

Scholen met overblijfouders

Op veel basisscholen blijven kinderen tussen de middag over. De leerkrachten gaan met lunchpauze terwijl overblijfouders, opa’s of oma’s op het speelplein een oogje in het zeil te houden. Dit vraagt om een nauwkeurige planning en een goed sluitend vrijwilligersrooster. Ook pleinwachten, voorleesouders en klaarovers kunnen eenvoudig op een door hunzelf gewenste tijd of dagdeel een dienst inplannen.

Lees meer over Scholen met overblijfouders ».

Buurtpreventie en surveilleren

In steeds meer buurten wordt door vrijwilligers gesurveilleerd. Houd met Inzetrooster overzicht van wie wanneer een surveillance doet. Vrijwilligers kiezen zelf een dienst die hen goed uitkomt. Je kunt ook zien wie er al ingeschreven zijn en desgewenst een partner kiezen om mee te surveilleren. En indien er onraad is geweest, kun je ook achteraf zien wie wanneer heeft gesurveilleerd.

Lees meer over Buurtpreventie en surveilleren ».

Inzetrooster is een aanvulling op Whatsapp buurtpreventie (Wabp).

Toezicht in de speeltuin.

Toezicht in de speeltuin of zwembad

Indien tijdens openingstijden van een speeltuin of zwembad extra toezicht nodig is van bijvoorbeeld ouders. De openingstijden kunnen in verschillende blokken (diensten) in Inzetrooster worden gezet. De ouders schrijven zichzelf in voor een tijd (dienst) die ze het beste uitkomt.

Met Inzetrooster kun je goed vooruit plannen en is het inzichtelijk wie wanneer toezicht heeft. Het systeem stuurt ook automatisch een herinneringsmail.

Hulp in een dierenasiel.

Hulp in het dierenasiel

Misschien wel de leukste vrijwilligersdienst! Helpen in het dierenasiel. Maar je hebt bijvoorbeeld vrijwilligers die alleen van honden of alleen van poezen houden. Dan is het handig om de vrijwilligers in te delen in groepen. Als je bijvoorbeeld extra hulp nodig hebt op de poezenafdeling dan kun je als beheerder een uitnodiging tot inschrijven sturen naar allleen de groep poezenliefhebbers.

Mantelzorg voor de familie.

Mantelzorg in de familie

Indien een familielid verzorging nodig heeft, kan Inzetrooster ook worden gebruikt om de taken binnen een familie te verdelen. De zorg (tijds-blokken) die nodig is wordt in het rooster gezet. De gezinsleden loggen in en kiezen een tijdblok waarop ze zorg kunnen verlenen. Zo weet iedereen in de familie in één oogopslag van elkaar wanneer de mantelzorg geregeld is