<span class="translation_missing" title="translation missing: nl.volunteers_roster">Volunteers Roster</span>

Scholen met overblijfouders

Op veel basisscholen blijven kinderen tussen de middag over. De leerkrachten gaan met lunchpauze terwijl overblijfvaders, overblijfmoeders, opa’s of oma’s op het speelplein een oogje in het zeil te houden. Dit vraagt om een nauwkeurige planning en een goed sluitend vrijwilligersrooster. Ook pleinwachten, verkeersregelaars, luizenmoeders, voorleesouders en klaarovers kunnen eenvoudig op een door hunzelf gewenste tijd of dagdeel een dienst inplannen. Bijkomend voordeel van het succesvol inplannen van vrijwilligerswerk op school is een verhoogde ouderbetrokkenheid.

 

Roosteren voor scholen
Vrijwilligers bij een school.

Het maken aanmaken van een rooster

Je kan via een formulier heel snel een rooster maken. Je geeft een periode op en het aantal personen die je per dag nodig hebt en daarna is het rooster klaar.

Verzenden van een inschrijfverzoek

Na het aanmaken van het rooster hoef je alleen nog maar een verzoek tot inschrijven te versturen. De vrijwilligers ontvangen een e-mail waarmee ze direct kunnen inloggen om zich voor de diensten in te schrijven.

Vrijwilligers kunnen diensten overdragen

Als een vrijwilliger (later) toch liever niet komt voor een dienst dan kan hij/zij die dienst gemakkelijk overdragen aan een andere persoon door een verzoek te sturen naar één of meerdere vrijwilligers.

Automatische herinnerings mail

De vrijwilligers krijgen van te voren een herinnering mail zodat het niet vergeten wordt.

Profiel aanpassen

De ouders kunnen zelf hun profiel (adres, telefoonnummer, e-mail, foto, etc) aanpassen. Hierdoor leer je elkaar ook beter kennen en weet je ook welke ouders er op het schoolplein staani

Verschillende groepen diensten

Je kunt verschillende groepen aanmaken zoals pleinwachten, verkeersregelaars, luizenmoeders, voorleesouders en klaarovers, etc.

Vrijwilligers vanuit een extern systeem

Mocht de school de ouders al een administratiesysteem hebben staan, dan kan je heel makkelijk de ouders cq vrijwilligers uploaden via een import bestand (Excel/CSV).

Statistieken en overzichten

Er zijn verschillende overzichten zoals hoeveel diensten er gedaan zijn en welke nog open staan.

Uren en diensten overzicht

Met Inzetrooster kan je precies zien hoeveel uren en/of diensten een vrijwilliger heeft gedaan. Deze overzichten kan je ook downloaden.

Vrijstellen van diensten

Als bepaalde ouders zich al genoeg inzetten voor de school dan kan je deze vrijstellen zodat deze vrijwilligers geen inschrijf- en overnameverzoeken ontvangen.