Uitleg gebruikers

Ontdek in deze 90-seconden video hoe eenvoudig het is om in te loggen en wat je kunt doen als je je inloggegevens vergeten bent. Verder zie je ook:

  • hoe je kunt inschrijven voor diensten
  • het overdragen van diensten
  • het aanpassen van je profiel
  • het vinden van contactgegevens van collega’s
  • en het gemak van het fotoboek binnen de organisatie.

Lees je liever? Dan staan deze punten ook hieronder uit uitgeschreven.

Inloggen

In de meeste gevallen log je in via de groene button  (met persoonlijke toegangcode) die je via e-mail hebt ontvangen van de coördinator of beheerder. Deze toegangscode blijft 7 dagen geldig, daarna moet je inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord.

Gebruikersnaam of wachtwoord vergeten?  Ga dan naar de login pagina en klik op de link logingegevens opvragen. Je ontvangt dan een e-mail met een link (button) waarmee je tijdelijk kunt inloggen zonder de gebruikersnaam en het wachtwoord op te geven. Daarna kun je het wachtwoord instellen.

Soms gebruiken meerdere personen één e-mailadres. Daarom moet je inloggen met je gebruikersnaam i.p.v. van je e-mailadres. Hierdoor kan het zijn dat je meerdere e-mails ontvangt als je de logingegevens opvraagt.

Diensten inschrijven

Op de pagina Alle diensten of Open diensten kun je je inschrijven voor een dienst. Op de dag van inschrijven kun je ook weer uitschrijven. Doe je dat op een later tijdstip dan moet je je dienst overdragen. Let op: De beheerder kan jou ook voor één of meerdere diensten ingeschreven hebben.

Dienst overdragen

Als je bent ingeschreven voor een dienst maar je kunt toch niet komen, dan is het heel eenvoudig om de dienst aan een ander over te dragen. Ga dan naar Mijn pagina en klik op de button 'overdragen'. Je kunt één specifieke persoon of meerdere personen vragen om jouw dienst over te nemen.

De eerste die het verzoek via e-mail accepteert, door op de link (button) te klikken, neemt je dienst over. Je krijgt een e-mail bevestiging als de dienst is overgenomen.

Tip: Hoe eerder je het verzoek verstuurt hoe groter de kans is dat je dienst wordt overgenomen.

Profiel aanpassen

Via Mijn pagina -> Mijn profiel kun je je contactgegevens aanpassen (voornaam, tussenvoegsel, achternaam, e-mail, telefoonnr, geboortedatum, adres, plaats en postcode). Je kunt ook een foto uploaden. De beheerder stelt in welke gegevens je wel of niet kunt aanpassen.

Personen zoeken

Via de pagina personen kun je de gegevens van elkaar opzoeken. Je kunt dan de diensten en contactgegevens van deze personen zien en direct bellen of e-mailen. De beheerder stelt in welke contactgegevens jij van de ander kunt zien.

Fotoboek

Via de pagina personen kun je het fotoboek bekijken. Handig als je de naam van iemand binnen de organisatie niet kent.

Jouw agenda

Je kunt ook jouw diensten aan je agenda toevoegen door de Inzetrooster link te koppelen.