Veel gestelde vragen

Inzetheld voor veel gestelde vragen.

Algemeen gebruik

Hoe kan ik de Inzetrooster App installeren?

Inzetrooster is een webapp en staat dus niet in de Apple Store of Google Play. Je kunt wel een snelkoppeling (icoontje) op je iPhone, iPad, Android tab, etc. zetten daarna functioneert de webapp exact het zelfde als een geïnstalleerde app.

 

Waarom kan ik niet inloggen?

Als je problemen hebt met inloggen dan kan het zijn dat je een oude versie van je browser gebruikt. Probeer a.u.b. een andere browser bijvoorbeeld: Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Waarom krijg de melding 'Access-token verlopen!'?

Na het verlopen van de access-token (7 dagen) moet je opnieuw inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord. Als je die niet hebt gekregen of niet meer weet dan kun je die toe laten sturen. Zoek eerst jouw organisatie op om in te loggen en klik daarna op via logingegevens opvragen.

Ik weet mijn wachtwoord niet, hoe kan ik deze opvragen?

Ga naar 'Login pagina' en klik op logingegevens opvragen? Vul daar het e-mailadres in wat bekend is bij de organisatie. Dan krijg je een link toegestuurd om het wachtwoord aan te passen.

Zoek jouw organisatie om in te loggen

Als je al bent ingelogd en je wilt je wachtwoord aanpassen, ga dan via je profiel foto op Mijn pagina en dan naar Mijn Profiel.

Mijn wachtwoord wordt niet onthouden (iPhone/iPad & Android)

Het onthouden van het wachtwoord is een optie van de browser op het apparaat zelf. Dit wordt door het besturingssysteem geregeld.

In iPhone/iPad

Wanneer je wilt inloggen met een opgeslagen gebruikersnaam en wachtwoord tik je op het daarvoor bestemde inlogveld. Vervolgens tik je op 'Wachtwoorden' bovenin het toetsenbord. Een lijst met gevonden resultaten wordt weergegeven.

Als deze optie bij jou niet wordt getoond:

  1. Ga naar 'Instellingen' en kies voor 'Safari'
  2. Open vervolgens 'Vul automatisch in'
  3. Zet 'Namen en wachtwoorden' aan
In Chrome

Als je je wachtwoord niet opslaat, indien dit gevraagd wordt, dan vraagt de browser dat niet nogmaals. Als je die instelling vervolgens verwijderd kun je opnieuw je wachtwoord opslaan als daar weer naar wordt gevraagd.

  1. Open de applicatie Chome
  2. Ga naar 'Instellingen' in Chome
  3. Zoek in instellingen op 'Wachtwoorden opslaan'
  4. Zoek in de wachtwoorden 'inzetrooster.nl'
  5. Verwijder deze regel(s)

Kan je ook diensten ruilen i.p.v. overdragen?

Het overnemen van een dienst is bijna het zelfde als ruilen. Met ruilen moet je al een persoon weten die je dienst wilt overnemen. Het moet dan ook jou uitkomen dat je de dienst van de ander kan overnemen. Vaak loopt dat niet gelijk. Door met 'overdrachten' te werken ben je flexibeler.

We willen niet allebei de opties (ruilen en overdragen) aanbieden omdat het dan onduidelijk kan zijn wat het verschil is. We willen het zo simpel mogelijk houden. Dus door een 'overdracht' naar elkaar te sturen is een ruiling ook snel geregeld.

 

Communicatie

Waarom wordt de mail van Inzetrooster gemarkeerd als spam?

Elke mailserver heeft zijn eigen instellingen voor spamfilters en deze filters worden ook telkens aangepast. Mail die vandaag in de inbox komt kan morgen in de spambox komen.

Als je ziet dat een bericht onterecht is geclassificeerd als spam, kun je de markering uit het bericht verwijderen. Zo leert jouw spamfilter dat de mail van Inzetrooster geen spam is. De volgende keer komt de mail wel in de Inbox.

Bij Gmail

Selecteer het bericht en klik op de knop 'Geen spam' die onder en boven je huidige weergave wordt weergegeven. Als je het bericht markeert als 'geen spam', wordt het automatisch naar je Postvak IN verplaatst.

Hoe komt het dat iemand anders onder mijn naam inloggen?

In een mail van Inzetrooster staat vaak een link (button) met toegangscode waarmee je tijdelijk (7 dagen) kunt inloggen zonder een gebruikersnaam en wachtwoord op te geven. Hierdoor is Inzetrooster een stuk gebruikersvriendelijker. Het kan zijn dat je deze mail met toegangscode hebt doorgestuurd zonder te beseffen dat men dan kan inloggen onder jouw naam.

Dus als je z'n mail doorstuurt naar een ander, haal dan eerste de link (met de access-token) uit die mail.

 

Beheerder of coördinator

Blijft Inzetrooster gratis?

Inzetrooster is het eerste jaar gratis tot 1000 diensten. Daarna kun je eenvoudig upgraden. Je kunt dan ook een bewerkersovereenkomst voor de AVG downloaden en je krijgt nog meer opties.

Na het eerste jaar wordt het niet automatisch omgezet in een betaald abonnement je gaat pas betalen als je zelf een upgrade doet. En als je al klant bent kunt je direct stoppen je zit nergens aanvast.

Wat houdt een Corporate account precies in?

Bij een Corporate account wordt er een huisstijl gemaakt op basis van de kleuren van jouw organisatie, waardoor deze herkenbaar is door de gebruikers. De footer met informatie en links wordt in overleg ingericht. Er komt een mooie achtergrondfoto en we plaatsen je eigen logo boven het formulier tijdens het in- en uitloggen. Verder kun je ook met locaties werken en je kunt onbeperkt diensten, groepen en personen aanmaken. We bieden ook email- of telefonische ondersteuning als je vragen hebt.

Ik wil het (betaalde) account opzeggen, hoe doe ik dat?

Je kunt op elk moment het account opzeggen door het te verwijderen via: Beheer » Instellingen » Algemene instellingen » Tabblad: Account verwijderen. Als je het account hebt verwijderd voor de verloop datum dan krijg je geen (nieuwe) factuur.

Is het ook mogelijk om een print overzicht te maken?

De applicatie is zo ontworpen dat als je een pagina uitprint er automatich een printvriendelijke versie gemaakt wordt. Je kunt ook via de kalender een selectie maken en als je vervolgens op de dag klikt (of in de blauwe balk op de dagen) dan krijg je een handig overzicht die ook geprint kan worden.

Tweede optie: Je kunt deze data ook downloaden en offline in een spreatsheet sorteren, filteren en printen.

Moet ik toestemming vragen om persoonsgegevens in Inzetrooster te zetten?

Sinds 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Organisaties die persoonsgegevens verwerken hebben nu meer verplichtingen. De nadruk ligt op de verantwoordelijkheid van organisaties om te kunnen aantonen dat zij zich aan de wet houden. Dat vergt een gedegen inspanning.

Als je naam, telefoonnummer, e-mailadres, telefoonnummer, etc importeert of toevoegt dan hoef je volgens de Autoriteit persoonsgegevens geen toestemming te vragen omdat Inzetrooster alleen toegankelijk is voor een beperkte groep mensen.

Lees meer over onze privacy statement

Kan ik ook een nieuwsbrief versturen via Inzetrooster?

Korte antwoord: Nee, Inzetrooster is niet geschikt om nieuwsbrieven te versturen. Je kan wel heel gemakkelijk een export maken om een nieuwsbrief te versturen via een extern programma.

Lange antwoord: Om een goede nieuwsbrief te sturen zijn heel wat extra functies nodig, zoals het invoegen van foto's en video's. Ook bijlage's meesturen en de opmaak moet erg flexibel zijn. Inzetrooster is zeer goed om te communiceren over het rooster maar is niet zo geschikt om nieuwsbrieven te versturen. Je kan wel een Verzoek tot inschrijven sturen maar het is beperkt in zijn mogelijkheden. Je kan ook een export maken Personen exporteren en dan via een gespecialiseerd nieuwsbrief programma de mailing versturen.

Kan een dienst ook door lopen tot de volgende dag?

Om te voorkomen dat iemand zich voor een overlappende dienst inschrijft checkt Inzetrooster tijdens het inschrijven of de persoon op dat tijdstip niet al een dienst heeft. Daardoor kun je alleen een dienst tot de volgende dag door laten lopen als de eindtijd vroeger is dan de starttijd.

Je krijg dan voor de duidelijkheid het volgende icoontje achter de tijd te zien.

Kan je ook een taak ipv een dienst toevoegen?

Inzetrooster organiseerd diensten ipv taken. Op het eerste gezicht lijken deze twee op elkaar. Een dienst met een eindtijd is toch al een taak? Niet helemaal, een dienst heeft een begintijd en eindtijd tot op de minuut en een verwachte duur. Een taak heeft geen begintijd of duur, en soms een eindtijd.

Meestal bepaal je zelf wanneer je een taak (gedeeltelijk) doet. Samen zijn ze wel deel van de planning maar zijn zo verschillend dat het moeilijk is om ze samen te brengen in Inzetrooster.

Hoe kan ik in een spreatsheet de volledige naam in één kolom splitsen in voornaam en achternaam?

In Inzetrooster zijn voornaam en achternaam verplichte velden. Het tussenvoegsel is optioneel. Als je één kolom hebt waar de volledigenaam in staat dan moet de kolom gesplitst worden in voornaam, tussenvoegsel en achternaam.

Selecteer de kolom waar de volledigenaam in staat. Kies dan 'Gegevens' -> 'Tekst naar kolommen' en kies de spatie als scheidingsteken.

Het vervelende is dat sommige namen wel een tussenvoegsel hebben en weer andere niet, of soms meerdere tussenvoegsels. Dat is helaas niet op te lossen. Met deze mogelijkheid worden in ieder geval de meeste namen gesplitst en zal er handmatig ook aanpassingen gedaan moeten worden.

Meer informatie op de Support pagina van Microsoft

Uren in spreadsheet optellen.

Als je via de 'Uren en diensten per persoon' een download hebt gemaakt, dan hebben alle kolomvelden de eigenschap 'tekst'. Als je vervolgens de uren wilt optellen dan moet je eerst die kolom omzetten naar 'tijd' via het hoofdmenu Opmaak -> Cellen. Kies dan de juiste opmaakcode.

Daarna moet je de de kolommen nog omzetten van tekst naar tijd, via het hoofdmenu Gegevens -> Kolommen naar tekst.

Uitleg is gebaseerd op het gratis office pakket LibreOffice. Excel heeft een soort gelijke oplossing.