Over Inzetrooster

Inzetrooster is een online roosterplatform voor vrijwilligers. Zo kun je je op een eenvoudige manier opgeven voor diensten.  De coördinator (beheerder) zet de diensten in het rooster waarna de vrijwilligers zich inschrijven voor een dienst.

Hierdoor heb je een up-to-date overzicht van het rooster en de uren die gedaan zijn. Gebruikers kunnen eventueel hun dienst onderling overdragen mochten ze onverhoopt niet meer kunnen voor de dienst.

Inzetrooster wordt gebruikt door sportverenigingen, musea, mantelzorg, buurthuizen, buurtpreventie, kerkengenootschappen en vele andere soorten instanties.

Rooster voor vrijwilligers

Oplossing voor een probleem

Bij organisaties die vrijwilligers willen inplannen, wordt vaak gewerkt met Excel- of Wordbestanden met indelingen van diensten en beschikbaarheden. Vervolgens wordt er e-mail of Whatsapp bericht rondgestuurd met de vraag wie wanneer beschikbaar is. Of er wordt op het laatste moment nog even een dienst wordt geruild via Whatsapp, hetgeen vervolgens niet bekend is bij de coördinator. Met als resultaat dat de ingevulde diensten niet duidelijk en overzichtelijk zijn. Door deze frustraties is oprichter Andries Filmer in 2013 begonnen met het maken van Inzetrooster.

Deze webapp was in eerste instantie voor een beperkt aantal organisaties beschikbaar. Sinds 2014 is Inzetrooster een multiplatform en wordt het dagelijks door verschillende organisaties gebruikt. De applicatie wordt nog steeds doorontwikkeld, mede door de feedback van gebruikers. Je kunt de aanpassingen volgen  via onze Nieuws & meldingen, LinkedIn en Facebook.

 

iGroupware

iGroupware bedenkt en maakt webapplicaties. Inzetrooster is een handelsnaam van iGroupware B.V. met KvK-nummer 76709345.

Mobiel eerst

De mobiletelefoon (smartphone) speelt een steeds belangrijkere rol in organisaties. iGroupware bouwt webapplicaties die geschikt zijn voor Mobile, iPad of tablet en desktop en ook in die volgorde. Één (responsieve) website voor alle apparaten waardoor het onderhoud gemakkelijker en goedkoper is.

Technologieën voor deze applicatie

Inzetrooster is gebouwd met het het front-end framework Foundation en het back-end framework Ruby on Rails.

Wij werken met CSS, Ajax, XHTML, Javascript, JSON, jQuery, AngularJS, PHP, Ruby on Rails, Git, MySql/MariaDB, Apache/Nginx en Linux

iGroupware is een groot voorstander van open standaarden en open source en werkt met producten die aan deze voorwaarden voldoen.

Contactgegevens

Inzetrooster
Brederodestraat 132
2042 BK Zandvoort
+31 630 742 927
contact@inzetrooster.nl