Rooster maken

Het maken van een rooster is in vier stappen snel en eenvoudig. Je kunt eventueel de opstartassistent gebruiken die je stap voor stap begeleidt. Binnen enkele minuten kun je de eerste vrijwilligers uitnodigen om zich aan te melden voor diensten. Gemakkelijk, toch?

Nieuwsgierig hoe dit werkt? Bekijk dan deze korte rondleiding voor beheerders. In slechts tweeënhalve minuut ontdek je of Inzetrooster geschikt is voor jouw organisatie.

De stappen staan hieronder ook beschreven met een link naar de juiste pagina.

Nadat je als beheerder bent ingelogd krijg je in het hoofdmenu een extra menu item Beheer.

Rooster maken
 

1. Groepen aanmaken

Verdeel diensten in groepen, afhankelijk van het soort werk. Houd er rekening mee dat je minstens één groep moet maken (bijv. bardienst, scheidsrechters, receptie of suppoost) om je rooster op te stellen.

2. Diensten toevoegen

Diensten kun je handmatig per dienst toevoegen of via diensten repeterend toevoegen als je meer diensten over een langere periode wilt toevoegen. Je kunt ook de diensten importeren met een Excel of CSV bestand.

Per dienst kan er maar één persoon inschrijven. Dus als je op één tijdstip meer personen nodig hebt dan moet je meer diensten toevoegen!

3. Personen toevoegen

Personen cq vrijwilligers kun je toevoegen via beheer Persoon toevoegen, maar je kunt deze ook importeren met een Excel of CSV bestand.

4. Verzoek tot inschrijven sturen

Nadat de personen en de diensten zijn toegevoegd kun je een uitnodiging versturen zodat de personen kunnen inschrijven voor diensten. Dat doe je door een verzoek tot inschrijven te sturen.

Als beheerder kun je natuurlijk ook zelf personen koppelen aan een dienst (inschrijven).

Je bent nu klaar met de opstart....

De vrijwilligers krijgen een gepersonaliseerde mail met een toegangscode die 7 dagen geldig is, waar ze direct mee kunnen inloggen zonder een wachtwoord in te vullen. Je zult zien dat de vrijwilligers zich dan zelf inschrijven.

 

Instellingen

Standaard staan de instellingen meestal goed. Maar je kunt het nog aanpassen zodat het beter aansluit bij jouw organisatie. Kijk bij de instellingen op de tabladen: Algemeen, configuratie en rol en rechten voor meer informatie.
De vrijwilligerscoördinator

Hulp nodig?

Stuur ons a.u.b. een e-mail:
support@inzetrooster.nl

Je kunt ons ook bellen:
+31 (0)630 742 927

Of bekijk de instructievideo's

Instructievideo's

Probeer het vandaag!

Meld jouw organisatie aan en je kunt Inzetrooster een jaar gratis gebruiken.

Nu aanmelden