volunteers_roster

Best practice

Op deze pagina staan tips voor de beheerder hoe je Inzetrooster het beste kan gebruiken.

Tips en procedures voor Inzetrooster.

In gebruik nemen

Als van de vrijwilligers wordt verwacht dat ze zich inzetten voor een bepaalt aantal uren dan kan je de Inschrijfstatus aanzetten. Met deze status motiveer je de vrijwilligers om zich in te schrijven voor het minimum aantal uren in de standaard periode, welke je ook kunt instellen.

Als je bekend gaat maken dat je Inzetrooster in gebruik gaat nemen kun je deze twee linken communiceren, waardoor men niet eerst via de home pagina van Inzetrooster de organisatie moeten opzoeken.

En verder...

 

Houd de teksten kort

Als je een inschrijfverzoek gaat sturen, houd de tekst dan kort en bondig. De basis informatie staat al in het verzoek.

Hoe korter de tekst hoe beter.

Stuur niet naar te veel personen

Als er bijvoorbeeld nog maar 20 open diensten zijn dan is het niet verstandig om een inschrijfverzoek te sturen naar 100 personen. Als namelijk iemand (te laat) inlogd en er geen 'open diensten' meer zijn dan is dat onduidelijk en krijg je daar vragen over.

Stuur niet te vaak een verzoek

Stuur niet te vaak een inschrijfverzoek. Personen die gemotiveerd zijn schrijven zich sowieso wel in en anders krijg men de gewoonte om de mailtjes meteen te verwijderen als je die te veel ontvangt.

Personen vrijstellen

Als bepaalde personen zich al genoeg inzetten voor de organisatie, of de diensten bij de vereniging hebben afgekocht, dan hoeven zij in de meeste gevallen geen inschrijf- of overnameverzoeken te ontvangen. Je kunt deze personen dan vrijstellen door het vinkje Vrijgesteld aan te zetten.

Diensten vs Uren

Bij veel sportclubs is het verplicht dat de leden zich inschrijven voor een aantal uren i.p.v. diensten. Als je dan diensten gaat toevoegen maak deze diensten dan niet te lang. Je kunt beter 2 diensten van 3 uur aanmaken dan één dienst van 6 uur.

Personen die niet inschrijven

Bij sommige organisaties of verenigingen wordt verwacht dat er een minimum aantal diensten gedaan worden. Als bepaalde personen dat nog niet hebben gedaan dan kun je die apart selecteren om een strenger inschrijfverzoek te sturen. Maak dan een keuze uit de opties in stap 2 waarmee je de personen kunt selecteren die nog geen (of weinig) diensten hebben gedaan.

Vrijwilligerswerk is ook een sociaal gebeuren

Het is altijd leuker om op een tijdstip gelijk te beginnen. Probeer een bij een start van een dienst dat de vrijwilliger er niet alleen voorstaat.

Meer informatie