<span class="translation_missing" title="translation missing: nl.volunteers_roster">Volunteers Roster</span>

Vrijwilligers inzetten bij de manege

Ook bij de paardensport of hippische sport is de inzet van vrijwilligers onmisbaar. Hierdoor blijven de kosten laag en kunnen meer activiteiten voor de ruitersport georganiseerd worden. Je kan vrijwilligers inzetten bij dressuur, als parcourshulp, jurylid of ringmeester. Maar bijvoorbeeld ook als extra begeleiding of als instructeur bij de paardrijlessen, het wedstrijdmennen, bij het poetsen, het op- en afzadelen en bij het schoonmaken van de stallen. Een goed functionerende manage kan niet zonder vrijwilligers. Maak het ze daarom makkelijk en laat ze eenvoudig zelf hun diensten plannen en/of onderling ruilen.

 

Roosteren voor de hippische sport
Vrijwilligers bij een manege.

Het maken aanmaken van een rooster

Je kan via een formulier heel snel een dienstenrooster maken. Je geeft een periode op en het aantal personen die je per (weekend) dag nodig hebt en daarna is het rooster klaar.

Verzenden van een inschrijfverzoek

Na het aanmaken van het rooster hoef je alleen nog maar een verzoek tot inschrijven te versturen. De vrijwilligers ontvangen een e-mail waarmee ze direct kunnen inloggen om zich voor de diensten in te schrijven.

Vrijwilligers kunnen diensten overdragen

Als een vrijwilliger (later) toch liever niet komt voor een dienst dan kan hij/zij die dienst gemakkelijk overdragen aan een andere persoon door een verzoek te sturen naar één of meerdere vrijwilligers.

Automatische herinnerings mail

Je kunt als beheerder/coördinator instellen hoeveel dagen van te voren een herinnering mail verstuurd moet worden. Waardoor het verzuim (no-shows) minimaal is.

Profiel aanpassen

De vrijwilligers kunnen zelf hun profiel (adres, telefoonnummer, e-mail, foto, etc) aanpassen. Hierdoor heb je de actuele gegevens op één plek welke je ook eenvoudig kunt downloaden voor b.v. een externe mailing.

Vrijwilligers die zich niet zelf inschrijven

Je kunt als beheerder/coördinator ook zelf de vrijwilligers inschrijven voor een dienst. Je kunt dus bijvoorbeeld afspreken dat de vrijwilligers zich voor 1 mei moeten inschrijven en dat anders de beheerder/coördinator dat doet.

Verschillende groepen diensten

Je kunt verschillende groepen aanmaken zoals parcourshulp, jurylid, ringmeesters, paardrijlessen, onderhoud stallen, etc. Je kunt dan ook eventueel een groep besloten maken zodat bijvoorbeeld alleen de juryleden op de groep jurylid kunnen inschrijven en de vrijwilligers met genoeg erveraring op de paardrijlessen.

Vrijwilligers vanuit een extern systeem

Mocht de manege al een ander administratiesysteem gebruiken, dan kan je ook heel makkelijk de vrijwilligers bijwerken met een import bestand (Excel/CSV).

Fotoboek (smoelenboek)

Inzetrooster kan ook als fotoboek (smoelenboek) gebruikt worden, zodat je elkaar sneller leert kennen.

Statistieken en overzichten

Er zijn verschillende overzichten zoals hoeveel diensten er gedaan zijn en welke nog open staan.

Uren en diensten overzicht

Met Inzetrooster kan je precies zien hoeveel uren en/of diensten een vrijwilliger heeft gedaan. Deze overzichten kan je ook downloaden.

Vrijstellen van diensten

Als bepaalde vrijwilligers zich al genoeg inzetten voor de manege dan kan je deze vrijstellen van diensten zodat deze vrijwilligers geen inschrijf- en overnameverzoeken ontvangen.