Vrijwilligers rooster

Vrijwilligersrooster voor jouw organisatie

Inzetrooster wordt op vele manieren gebruikt. Er komen telkens weer nieuwe ideeën naar voren. Laat je inspireren en wellicht is het ook wat voor jouw organisatie.

Sportclub met bardiensten

Bij veel sportclubs worden de leden ingeschakeld voor diensten om zodoende de contributie laag te houden. Met Inzetrooster kunnen leden zichzelf inschrijven voor een dienst die hen zelf goed uitkomt. Hierdoor is er minder verzuim (no-show). Tegelijkertijd vermindert Inzetrooster de administrative last van de kantinecommissaris.

Lees meer over Sportclub met bardiensten ».


Suppoost of zaalwacht in musea

Ook in een museum wordt veel met vrijwilligers gewerkt. Met Inzetrooster voorkom je onnodige verwarring over de bezetting van diensten en taken. De vrijwilliger kiest zelf een dagdeel of een taak cq dienst. Je kunt tevens persoonlijke notities bijhouden over bijvoorbeeld motivatie of andere aandachtspunten.

Lees meer over Musea en vrijwilligers inzet ».


Buurtpreventie en surveilleren

In steeds meer buurten wordt door vrijwilligers gesurveilleerd. Houd met Inzetrooster overzicht van wie wanneer een surveillance doet. Vrijwilligers kiezen zelf een dienst die hen goed uitkomt. Je kunt ook zien wie er al ingeschreven zijn en desgewenst een partner kiezen om mee te surveilleren. En indien er onraad is geweest, kun je ook achteraf zien wie wanneer heeft gesurveilleerd.

Lees meer over Buurtpreventie en surveilleren ».

Inzetrooster is een aanvulling op Whatsapp buurtpreventie (Wabp).

Toezicht in de speeltuin.

Toezicht in de speeltuin of zwembad

Indien tijdens openingstijden van een speeltuin of zwembad extra toezicht nodig is van bijvoorbeeld ouders. De openingstijden kunnen in verschillende blokken (diensten) in Inzetrooster worden gezet. De ouders schrijven zichzelf in voor een tijd (dienst) die ze het beste uitkomt.

Met Inzetrooster kun je goed vooruit plannen en is het inzichtelijk wie wanneer toezicht heeft. Het systeem stuurt ook automatisch een herinneringsmail.


Hulp in een dierenasiel.

Hulp in het dierenasiel

Misschien wel de leukste vrijwilligersdienst! Helpen in het dierenasiel. Maar je hebt bijvoorbeeld vrijwilligers die alleen van honden of alleen van poezen houden. Dan is het handig om de vrijwilligers in te delen in groepen. Als je bijvoorbeeld extra hulp nodig hebt op de poezenafdeling dan kun je als beheerder een uitnodiging tot inschrijven sturen naar allleen de groep poezenliefhebbers.


Mantelzorg voor de familie.

Mantelzorg in de familie

Indien een familielid verzorging nodig heeft, kan Inzetrooster ook worden gebruikt om de taken binnen een familie te verdelen. De zorg (tijds-blokken) die nodig is wordt in het rooster gezet. De gezinsleden loggen in en kiezen een tijdblok waarop ze zorg kunnen verlenen. Zo weet iedereen in de familie in één oogopslag van elkaar wanneer de mantelzorg geregeld is


Fitness-sessie.

Inschrijven voor een fitness-sessies

Tijdens een fitness-sessie kunnen vaak maar een beperkt aantal personen van de fitnessclub meedoen. Stel je hebt plek voor 10 personen per sessie. Dan kan de fitness instructeur per tijdsblok 10 plekken (diensten) in het rooster zetten. De deelnemers schrijven zich online in voor een les die nog beschikbaar is. De ingeschreven deelnemers krijgen bovendien automatisch een herinneringsmail voor de sessie zodat ze niet vergeten te komen.


Corvee taken in een bedrijf.

Corvee taken in een bedrijf

Als werknemers onderling afspreken wie welke taken gaat doen, bijvoorbeeld de afwas na de lunch of andere dagelijkse of wekelijkse klussen, dan kan Inzetrooster een uitkomst bieden. Met Inzetrooster kun je precies zien wie zich voor welke taak inschrijft. En de medewerkers die zich nog niet melden, kun je apart aanschrijven. Met Inzetrooster zie je exact wie er wel of geen diensten invult

Screenshots

Plaatjes zeggen meer dan woorden. We hebben een aantal screenshots gemaakt.

Bekijk screenshots

Direct proberen

Je kunt inzetrooster vrijblijvend en gratis gebruiken of uitproberen.

Probeer nu!

De setup

De setup bestaat uit vier stappen en je kunt meteen aan de slag!

Lees meer