Vrijwilligers rooster

Sportclub met bardiensten

Inzetrooster maakt het organiseren van bijvoorbeeld bardiensten erg gemakkelijk. Bij veel sportclubs worden de leden ingeschakeld voor diensten om de contributies laag te houden. Met Inzetrooster kunnen de leden zichzelf inschrijven voor diensten waardoor er minder verzuim is (noshows). Het vermindert dat administrative last van de kantinecommissaris.

 

Bardiensten bij sportclubs.
Vrijwilligers bij sportclubs.

Het maken aanmaken van bardiensten

Je kan via een wizzard heel snel een dienstenrooster maken. Je geeft een periode op en het aantal personen die je per (weekend) dag nodig hebt en daarna is het rooster klaar.

Verzenden van een inschrijfverzoek

Na het aanmaken van het rooster hoef je alleen nog maar een verzoek tot inschrijven te versturen. De leden ontvangen een e-mail waarmee ze direct kunnen inloggen om zich voor de diensten in te schrijven.

Leden kunnen diensten overdragen

Als een lid (later) toch liever niet komt voor een dienst dan kan hij/zij die dienst gemakkelijk overdragen aan een ander lid door een verzoek te sturen naar één of meerdere leden.

Automatische herinnerings mail

Je kunt als kantinecommissaris instellen hoeveel dagen van te voren een herinnering mail verstuurd moet worden. Waardoor het verzuim (no-shows) minimaal is.

Profiel aanpassen

De leden kunnen zelf hun profiel (adres, telefoonnummer, e-mail, foto, etc) aanpassen. Als je dat als kantinecommissaris liever niet wilt dan kan je dat per onderdeel uitschakelen.

Leden die zich niet zelf inschrijven

Je kunt als kantinecommissaris / kantinecommissie ook zelf leden koppelen aan een dienst. Je kunt dus bijvoorbeeld afspreken dat de leden zich voor 1 mei moeten inschrijven en dat anders de kantinecommissie dat doet.

Verschillende groepen diensten

Je kunt verschillende groepen aanmaken zoals bardienst, barhoofd, keukendienst etc. Je kunt dan ook eventueel een groep besloten maken zodat bijvoorbeeld alleen de barhoofden op de groep barhoofd kunnen inschrijven.

Leden vanuit een extern systeem

Mocht de vereniging al een ander administratiesysteem gebruiken, dan kan je ook heel makkelijk de leden bijwerken met een import bestand (Excel/CSV).

Fotoboek (smoelenboek)

Inzetrooster kan ook als fotoboek (smoelenboek) gebruikt worden, welke je kan sorteren op voornaam, achternaam, leeftijd en hoelang iemand lid is.

Bijhouden van verzuim (no-shows)

Als een lid niet komt opdagen voor een dienst dan kan je dat in inzetrooster bijhouden. Er zijn overzichten en statistieken van dit verzuim beschikbaar.

Vrijstellen van diensten

Als bepaalde leden zich al genoeg inzetten voor de club dan kan je deze vrijstellen van diensten zodat deze leden geen inschrijf- en overname verzoeken ontvangen.

Uren en diensten overzicht

Met Inzetrooster kan je precies zien hoeveel uren en/of diensten een lid heeft gedaan. Deze overzichten kan je ook downloaden.